main logo
4543

Liderul de la Tiraspol a chemat-o pe Maia Sandu la tratative

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-a chemat din nou pe președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la tratative despre "principiile unei reglementări politice pașnice". Vitali Ignatiev, negociatorul transnistrean, le-a vorbit reporterilor despre acest lucru.

Liderul de la Tiraspol a chemat-o pe Maia Sandu la tratativeColaj: știri.md

El a menționat că "scrisoarea a fost expediată încă la jumătatea lunii august și că este un nou semnal al deschiderii Transnistriei și al disponibilității acesteia pentru dialogul cu Republica Moldova la cel mai înalt nivel", transmite Știri.md.

În scrisoarea citată de Infotag se exprimă regretul că "ultimul apel, de acum șase luni, a rămas fără răspuns".

În opinia lui Krasnoselski, politica promovată de Sandu în contextul crizei din Ucraina "îndepărtează tot mai mult Moldova de poziția de țară neutră".

El consideră că "ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina este o consecință directă a incapacității de a ajunge la compromisuri la masa negocierilor".

"Sarcina restabilirii dialogului dintre Transnistria și Moldova este acum mai relevantă ca niciodată și, dacă există voință politică, este fezabilă", se arată în mesaj.

Ignatiev a spus că participanții internaționali la formatul de negocieri "5+2" au fost informați despre acest apel.

El a precizat că următoarea întâlnire a reprezentanților părților ar putea avea loc pe 5 septembrie, concomitent cu întâlnirea specialiștilor părților pe probleme de sănătate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării