main logo
2699

Liderul AUR a venit cu o reacție după ce a fost interzis în Moldova

După ce Inspectoratul General pentru Migrație din Republica Moldova a anunțat că a prelungit interdicția de intrare în țară a lui George Simion cu încă cinci ani, liderul partidului AUR a venit cu o reacție.

Liderul AUR a venit cu o reacție după ce a fost interzis în MoldovaFoto: Facebook/George Simion

Simion era deja declarat persona non grata în Republica Moldova din 2018, decizie care expirase în 2023. Autoritățile nu au făcut public motivul prelungirii interdicției, dar au precizat că au informat autoritățile din România despre această decizie, transmite Știri.md, cu referire la publika.press.

George Simion a declarat că a fost informat despre prelungirea interdicției și că a contestat-o deja în instanță. De asemenea, acesta a adăugat; „Eu am fost toată viața interzis în Republica Moldova”.

Știri.md amintește că preşedintele AUR din România, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă cinci ani. Informația a fost confirmată de reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne.

Reamintim că, la data de 1 octombrie 2018, George Simion a fost anunțat că a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de cinci ani.

La data de 19 noiembrie 2021, mai mulți membri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au organizat un flashmob în fața Președinției Republicii Moldova, unde au cerut anularea interdicției aplicate liderului unionist George Simion.

George Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și deputat în Parlamentul României, a încercat să ajungă pe teritoriul R. Moldova în pofida interdicției de a intra pe teritoriul țării.

Simion este un activist civic și politician ultraconservator și de extremă dreaptă român care militează pentru Unirea României cu Republica Moldova. Este autorul cărții „Blocați în labirint‟, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariția sa ca stat. Este deputat român al Partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării