8 octombrie, 13:12
216
1
Lesnic: Răpirea polițistului de către Tiraspol, inadmisibilă și ilegală
8 octombrie, 13:12
216
1

"Acţiunile de răpire a unui ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti de către structurile de forţă nerecunoscute din regiunea transnistreană sunt inadmisibile, ilegale şi încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului", consideră viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au relatat pentru agenţia Infotag că Cristina Lesnic a făcut demersuri către partea transnistreană pentru a cere explicaţii pe acest caz, subliniind, în acelaşi timp, inadmisibilitatea unor astfel de acţiuni, transmite Știri.md.

Totodată, subiectul a fost adus în atenţia mediatorilor în formatul "5+2", Oficiul CoE şi Reprezentanţei ONU în R. Moldova şi va fi abordat de către Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control (CUC) în şedinţa din săptămâna curentă.

Potrivit viceprim-ministrei pentru Reintegrare, "astfel de acţiuni sunt o provocare constantă în ultima perioadă".

După cum a informat INFOTAG anterior, ieri în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în oraşul Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripţia "KGB".

Potrivit informaţiilor operative, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanţelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției. 

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 "Răpirea unei persoane" și art. 351, alin. 2 "Uzurparea de calităţii oficiale" din Codul Penal al R. Moldova.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter