main logo
453

Lesnic: Răpirea polițistului de către Tiraspol, inadmisibilă și ilegală

"Acţiunile de răpire a unui ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Floreşti de către structurile de forţă nerecunoscute din regiunea transnistreană sunt inadmisibile, ilegale şi încalcă cele mai fundamentale drepturi ale omului", consideră viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

Lesnic: Răpirea polițistului de către Tiraspol, inadmisibilă și ilegală

Surse din cadrul Biroului Politici de Reintegrare au relatat pentru agenţia Infotag că Cristina Lesnic a făcut demersuri către partea transnistreană pentru a cere explicaţii pe acest caz, subliniind, în acelaşi timp, inadmisibilitatea unor astfel de acţiuni, transmite Știri.md.

Totodată, subiectul a fost adus în atenţia mediatorilor în formatul "5+2", Oficiul CoE şi Reprezentanţei ONU în R. Moldova şi va fi abordat de către Delegaţia moldovenească în Comisia Unificată de Control (CUC) în şedinţa din săptămâna curentă.

Potrivit viceprim-ministrei pentru Reintegrare, "astfel de acţiuni sunt o provocare constantă în ultima perioadă".

După cum a informat INFOTAG anterior, ieri în jurul orei 09:30, conducerea Inspectoratului de poliție din Florești a fost sesizată de soția unui polițist domiciliat în oraşul Camenca, care a comunicat despre faptul că soțul său a fost răpit de persoane necunoscute, cu cagule pe față și haine cu inscripţia "KGB".

Potrivit informaţiilor operative, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat forțele disponibile pentru stabilirea tuturor circumstanţelor și întreprinde toate măsurile de identificare a locului aflării și eliberarea angajatului Poliției. 

Suplimentar, pe marginea acestui caz Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal în baza art. 164, aliniat 2 "Răpirea unei persoane" și art. 351, alin. 2 "Uzurparea de calităţii oficiale" din Codul Penal al R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării