main logo
1015

Lesnic: Pandemia a schimbat comunicarea Chișinăului cu Tiraspolul

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a declarat că pandemia de COVID-19 a schimbat comunicarea Chișinăului cu Tiraspolul, dar și conturul subiectelor privind procesul de reintegrare.

Lesnic: Pandemia a schimbat comunicarea Chișinăului cu Tiraspolul

Subiectul dialogului între Chișinău și Tiraspol în contextul crizei COVID-19 a fost discutat în cadrul EU Debates Cafe, dezbateri organizate astăzi de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Potrivit oficialului, autoizolarea regiunii transnistrene a dus la apariția unor măsuri de întărire a separatismului. 

„Doar persoanele cu reședință și corpul diplomatic pot intra în regiunea transnistreană. Am avut câteva refuzuri ce țin de organizarea ședințelor grupurilor de lucru pe domeniul sănătății”, a declarat Cristina Lesnic.

Directorul Institutului pentru Politici și Inițiative Strategice, Andrei Popov a spus că, oficialii regiunii separatiste încearcă să fructifice criza pentru a-și promova interesele politice.

„Este vorba de instituirea a peste 20 puncte mobile de control în Zona de securitate. O acțiune ilegală care nu a primit o reacție mai hotărâtă din partea partenerilor externi. Ședințele Comisiei Unificate de Control au fost suspendate”, a spus Popov.

La rândul său, directorul Asociației „Promo-LEX”, Ion Manole, a menționat că Chișinăul a avut o abordare constructivă, la care Tiraspolul a răspuns cu un comportament agresiv.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării