main logo
346

Leancă: Voi pleda pentru o angajare mai puternică a R. Moldova în UE

Liderul PPEM Iurie Leancă, candidat la europarlamentare din partea Partidului „Pro România”, susține că, dacă va deveni europarlamentar, va insista ca UE să nu ignore derapajele democratice din Moldova dacă acestea vor avea loc, și va pleda pentru angajarea mult mai puternică a tot ce înseamnă R. Moldova în UE.

Leancă: Voi pleda pentru o angajare mai puternică a R. Moldova în UEFoto: Ipn.md

Declarația a fost făcută de politician, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Dincolo de ce voi face pentru România, o parte importantă a mandatului meu va fi repunerea Republicii Moldova pe agenda Uniunii Europene, prin generarea de sprijin pentru tot ce înseamnă perspectiva europeană pentru Moldova, prin încercarea de a schimba regulamentele actuale ale Uniunii Europene și a oferi acces la fonduri de preaderare la UE. Doar prin astfel de fonduri putem puternic impulsiona evoluția proceselor economice, sociale din Republica Moldova”, a spus Iurie Leancă. Politicianul mai spune că va insista pe o implicare mai puternică a UE în reforma justiției, pentru că „fără această implicare nu se va putea reface justiție”.

Iurie Leancă este unicul politician de la Chișinău care participă pe listele unui partid românesc în aceste alegeri europarlamentare. Potrivit politicianului, Victor Ponta, liderul Partidului „Pro România” a venit nu doar cu declarații, dar și cu proiecte concrete comune cu Chișinăul. Aici a menționat gazoductul Iași-Ungheni, grădinițe renovate, SMURD-ul care a trecut Prutul și diverse proiecte culturale.

Iurie Leancă și-a exprimat speranța că cetățenii români din Republica Moldova, cei care și-au redobândit cetățenia și sunt înafara țării, vor ieși la vot. Politicianul spune că și-ar dori ca aceștia să vină cu un discernământ și „să vadă ce a făcut echipa lui Victor Ponta față de toți ceilalți și ce urmează să facă această echipă în viitor”.

Fostul premier al Republicii Moldova, Iurie Leancă, va candida la alegerile în Parlamentul European pe lista Partidului „Pro România”, pe poziția a patra din 33 de candidați. Alegerile au loc pe 26 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării