main logo
289

Leancă: Prin dialogul cu UE putem ameliora situația din Moldova

Viceprim-ministrul Iurie Leancă a participat la Forumul anual de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova organizat de Asociația pentru Politica Externă din Moldova (APE) și Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova (FES), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Leancă: Prin dialogul cu UE putem ameliora situația din MoldovaLeancă: Prin dialogul cu UE putem ameliora situația din Moldova

În cadrul evenimentului vicepremierul împreună cu șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, secretarul de stat român, Tudor Buzatu, și co-fondatorul APE, Ion Sturza, au discutat despre provocările majore la adresa relațiilor RM-UE și impedimentele pe care le întâmpină țara noastră în implementarea reformelor asumate prin Acordul de Asociere, transmite Știri.md

Conform oficialului moldovean, deși la momentul actual relațiile moldo-comunitare trec printr-o fază mai complicată, țara noastră înregistrează progrese în reformele din domeniul economic și financiar-bancar iar autoritățile depun în continuare eforturi considerabile pentru a îndeplini angajamentele față de UE. 

„Discuțiile avute cu factorii de decizie din țările importante din familia europeană mă fac să fiu relativ optimist privind perspectivele relațiilor moldo-comunitare. În comparație cu Ucraina și Georgia, Republica Moldova este considerată de mai mulți politicieni europeni o țară care are șanse mai rapid să devină membră a Uniunii Europene, inclusiv deoarece jumătate din cetățenii noștri sunt și cetățeni europeni”, a declarat Iurie Leancă. 

Totodată, viceprim-ministrul a menționat că doar intensificarea dialogului dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va permite depășirea problemelor din anumite domenii în special pe cele din domeniul justiției. 

„Pentru a accelera reforma justiției trebuie să intensificăm dialogul și interacțiunile la toate nivelele cu partenerii europeni”, a punctat oficialul.

În acest an Forumul de Dezbateri privind Integrarea Europeană a Republicii Moldova se află la cea de-a VI-a ediție și a reunit factori de decizie din R. Moldova și UE, formatori de opinie, reprezentanți ai partidelor politice, societății civile și organizațiilor internaționale și mass-media.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării