main logo
452

Leancă: Partenerii germani vor ca alegerile să decurgă corect

Partenerii germani și-au manifestat dorința ca alegerile parlamentare din Republica Moldova să decurgă în mod corect și obiectiv.

Leancă: Partenerii germani vor ca alegerile să decurgă corectLeancă: Partenerii germani vor ca parlamentarele să decurgă corect

Declarația a fost făcută de către vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, care a prezentat astăzi rezultatele vizitelor de lucru întreprinse la București și Berlin, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În cadrul unei conferințe de presă, oficialul a specificat că își dorește ca după alegerile legislative din țara noastră să existe o majoritate parlamentară proeuropeană, iar relațiile dintre Republica Moldova și statele din UE să se intensifice.

„Obiectivul de integrare europeană rămâne fundamental pentru țara noastră, de aceea depunem eforturi importante ca dialogul cu țările europene să fie consistent. La Berlin am avut întrevederi cu mai mulți oficiali germani. În cadrul acestora am discutat despre relațiile bilaterale, colaborarea moldo-comunitară, rolul Germaniei în formarea acestor relații, provocările cu care se confruntă țara noastră, conflictul transnistrean și acțiunile ce necesită a fi întreprinse pentru retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, am convenit ca partenerii germani să organizeze audieri în cadrul Comitetului afacerilor europene sau celui de politică externă pentru a fi prezentate realizările și problemele țării noastre. La reuniune vor participa și reprezentanți ai Chișinăului, iar în urma acesteia sperăm ca relațiile noastre să avanseze”, a spus Leancă.

Cu referire la vizita sa oficială la București, vicepremierul a menționat că în cadrul acesteia s-a discutat despre agenda bilaterală.

„Vizita a demonstrat încă o dată deschiderea oficialilor de la București față de țara noastră. Aceștia și-au manifestat susținerea politică și cea economică. Partenerii români mizează pe  extinderea relațiilor comerciale, creșterea investițiilor și continuarea proiectelor comune. Un subiect important a fost renovarea Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și construcția a două poduri: la Ungheni și în regiunea de sud a țării. La fel, în scurt timp va fi anunțată ziua când va avea loc ședința comună a guvernelor de la Chișinău și București”, a afirmat Iurie Leancă.

Vicepremierul Iurie Leancă a efectuat în perioada 23-24 octombrie o vizită de lucru la București, iar în perioada 6-7 noiembrie la Berlin. În calitate de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, aceasta a fost cea de-a doua vizită oficială în Germania și cea de-a patra în România.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării