main logo
283

Leancă, într-o vizită de lucru la Viena. Subiectele abordate

Viceprim-ministrul pentru Integrare europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a efectuat o vizită de lucru la Viena.

Leancă, într-o vizită de lucru la Viena. Subiectele abordateLeancă, într-o vizită de lucru la Viena. Subiectele abordate

Acolo, a participat la Conferinţa Anuală a Parteneriatului Estic cu genericul „O economie mai solidă pentru societăţi mai solide – investind în oameni pentru a obţine creştere durabilă”, organizată în marja președinției austriece a UE, transmite Știri.md.

În cadrul evenimentului vicepremierul a avut întrevederi cu Înaltul Comisar pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, şi ministrul federal pentru Europa, Integrare şi Afaceri externe al Austriei, Karin Kneissl.

În discuţiile purtate cu Johannes Hahn, viceprim-ministrul a punctat priorităţile ţării noastre în contextul aspiraţiilor europene, a subliniat progresele înregistrate de Republica Moldova în realizarea acestora, a informat despre provocările actuale şi a mulţumit pentru susţinerea acordată ţării noastre în vederea implementării reformelor democratice. 

Totodată, oficialul moldovean a avut un schimb de opinii cu ministrul de externe al Austriei, Karin Kneissl, privind ultimele evoluții în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, perspectivele relaţiilor moldo-comunitare, precum și elementele cheie ale agendei bilaterale: dialogul politic şi schimbul comercial-economic între Republica Moldova şi Austria. 

În calitate de panelist la Conferinţa Parteneriatului Estic 2018 la subiectul asigurării necesităţilor operatorilor economici şi ale competenţelor cu experţi calificaţi, vicepremierul pentru Integrare europeană a relatat despre reforma sectorului educaţiei vocaţionale, eforturile de asigurare a climatului de afaceri solid şi transparent în țara noastră, precum şi despre alte reforme sectoriale în domeniul de referinţă implementate în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării