main logo
944

Leancă: Felicitări! R. Moldova, din nou sub influența Moscovei

Fostul premier Iurie Leancă se arată indignat de faptul că un exponent al PSRM a ajuns în fruntea Curții Constituționale.

Leancă: Felicitări! R. Moldova, din nou sub influența MoscoveiFoto: știri.md

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, critică blocul ACUM pentru că au cedat mai multe instituții PSRM-ului, transmite Știri.md.

"Ura, tovariși! “Dezoligarhizarea” a reușit! - asta a mai rămas să spună Maia și Andrei după ce au transmis puterea în mâinile lui Dodon. Știam că nu au prea multă viziune, dar să dai dovadă de atâta iresponsabilitate politică e un act de trădare a propriilor cetățeni.

Consiliul Suprem de Securitate (unde Sandu și Năstase stau ca elevii în fața lui Dodon) a fost întărit prin Legea care spune că demersurile acestui organ, până nu demult consultativ, sunt obligatorii spre executare;

CNA predat socialiștilor printr-un concurs mimat în urma căruia a fost numit consilierul lui Dodon;

SIS (trecut în subordinea directă prâșâdintelui) cu om numit de Dodon în fruntea instituției;

SPPS, trecut în subordinea directă a lui Dodon, care și-a numit și aici propriul om.

Ministerul Apărării - condus de omul lui Dodon.

Deci, Sandu și Năstase au pus toată securitatea națională a Republicii Moldova la cheremul lui Dodon, un personaj care demult e o unealtă a Kremlinului.

ACUM, mai recent, a fost “dezoligarhizată” și “depolitizată” Curtea Constituțională, unde această Alianță Kozak a numit 3 membri de partid, iar Președinte al acestei Înalte Curți, “surpriză” - a devenit deputatul socialist Vladimir Țurcan.

Dragii mei, prețul pentru aceste cedări impardonabile este Guvernul și alte câteva funcții temporare în administrația centrală. Oameni buni, Guvernul se demite cât ai clipi prin moțiune de cenzură cu votul a 51 de deputați (care sunt gata demult să ridice mâna pentru demiterea doamnei Sandu).

Funcțiile și instituțiile de mai sus sunt nepartajabile (cu toții ați condamnat și ați promis că nu veți mai partaja instituțiile de drept ale statului după modelul AIE din 2009) și inamovibile - deci nu pot fi demiși.

Bravo, l-ați întărit pe Dodon mai tare decât ar fi visat el vreodată! Conștientizați pericolul pe care l-ați creat? Dodon și socialiștii au ACUM în subordine: Președinția Parlamentului, CNA, PG, CSS, SPPS, SIS, Ministerul Apărării și Curtea Constituțională.

Că tot ați mai revenit și la sistemul proporțional, socialiștii pot să meargă ușor în alegeri anticipate și prin majoritatea obținută să vă ia și Guvernul. Felicitări, dragilor. Republica Moldova și instituțiile statului sunt, din nou, direct sub influența Moscovei. #Dezoligarhizarea a avut loc cu “succes”", a comentat Iurie Leancă.

Și prim-ministrul Maia Sandu se arată nemulțumit de faptul că un exponent al PSRM a ajuns în fruntea Curții Constituționale și spune că este un lucru grav.

Știri.md amintește că fostul deputat PSRM, Vladimir Țurcan, a devenit astăzi, noul președinte al Curții Constituționale. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării