main logo
398

Leancă: Dodon are o nouă funcție - „velikii” observator al Uniunii Eurasiatice

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă îi transmite felicitări lui Dodon: „Și-a tras o nouă funcție, cea de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică”.

Leancă: Dodon - velikii observator al Uniunii EurasiaticeLeancă: Dodon - velikii observator al Uniunii Eurasiatice

Într-o postare pa pagina sa de Facebook, Leancă susține că conferirea R. Moldova a statutului de observator în cadrul uniunii respective nu are nicio implicație juridică, scrie deschide.md.

„E doar o mostră de politicianism tras din partea lui Dodon. Dânsul continuă acțiunile de prejudiciere a intereselor naționale ale statului nostru, creând confuzie privind obiectivele reale de politică externă și internă ale Republicii Moldova”, susține vicepremierul.

Iurie Leancă l-a îndemnat pe Dodon să negocieze cu „prietenii săi de la Kremlin” în vederea respectării de către cei din urmă a angajamentelor ce țin de conflictul transnistrean și a discriminării producătorilor noștri de către autoritățile ruse.

„Aderarea la Spațiul Comun Aerian al UE, a dus la ieftinirea biletelor și la creșterea destinațiilor pentru cetățenii Republicii Moldova. Regimul liberalizat de vize a permis cetățenilor noștri dreptul de a călători liber în UE. Acordul de liber schimb cu UE a permis vinderea producției noastre pe una dintre cele mai mari piețe din lume, etc. Ce beneficii concrete au cetățenii noștri în urma declarației referitoare la noua voastră funcție, de ”velikii” observator a Uniunii Eurasiatice?”, se întreabă Leancă.

Amintim că astăzi Partidul Democrat a criticat dur obținerea acestui statut fără girul conducerii de facto a R. Moldova și a spus că Igor Dodon a făcut declaraţii în acest ca persoană fizică, nu ca reprezentant al statului nostru. 

De asemenea, amintim că experții economici din R. Moldova susțin că statul de observator pe care l-a obținut R. Moldova în cadrul Uniunii Eurasiatice - și cu care se laudă Igor Dodon - nu va oferi avantaje economice statului nostru nici cât un vârf de ac!

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării