25 iul, 2019 15:57
1 092
0
Leancă, despre un eventual dosar penal: Acuzații nefondate împotriva mea
25 iul, 2019 15:57
1 092
0

Fostul premier Iurie Leancă a venit cu o reacție în urma solicitării Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova de a porni urmărirea penală pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane cu funcții de demnitate publică.

„Constat că această „comisie de anchetă” are un singur obiectiv: „validarea” acuzațiilor politice nefondate și denigratoare de ani de zile împotriva mea. Nu îi interesează dovezile, argumentele și probele prezentate, așa cum nu-i interesează nici elucidarea, în esență, a ceea ce s-a întâmplat în sistemul bancar”, a precizat Iurie Leancă într-o declarație remisă presei, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

Fostul premier se întreabă dacă „nu este oare imixtiunea politicului în justiție atunci când un grup de deputați, fără măcar să finalizeze raportul, dau indicații Procuraturii Generale să deschidă dosar penal”.  

Iurie Leancă a mai adăugat că își dorește ca frauda bancară să fie elucidată, precizând că el a fost cel care a chemat compania Kroll să investigheze furtul din sistemul bancar.

Comisia parlamentară de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare a solicitat pornirea urmăririi penale pe acțiunile/inacțiunile mai multor persoane cu funcții de demnitate publică, inclusiv pe numele fostului prim-ministru Iurie Leancă. Despre aceasta a anunțat joi, 25 iulie, președintele Comisiei Alexandru Slusari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter