main logo
723

Leancă, despre retragea sa: Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri

Fostul premier al țării, Iurie Leancă, a scris pe o rețea de socializare că se retrage de la conducerea PPEM, deoarece este angajat în mai multe activități în România.

Leancă, despre retragea sa: Nu vreau să implic partidul în lupta meaFoto: IPN

Politicianul susține că de la fondarea PPEM a fost ținta unor atacuri defăimătoare permanente și nu vrea să implice partidul în lupta sa "aventurierii politici", transmite Știri.md.

"4 ani au trecut extrem de repede. Le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul în 2015 la fondarea PPEM, dar în mod special le mulțumesc celor care au rezistat și au rămas membri ai echipei.

Deoarece sunt angajat în mai multe activități, inclusiv politice, în România, iar partidul are nevoie de o relansare, alături de colegi am decis ca până la Congres, când va fi aleasă o nouă conducere cu mandat deplin, PPEM să fie gestionat de o echipă foarte bună în frunte cu Eugen Sturza, care va asigura interimatul funcției de președinte.

Încă din momentul lansării PPEM, am fost supus unor atacuri defăimătoare permanente care s-au întețit în ultima perioada, de când cei care mă atacau fac abuz și de tribunele instituțiilor de stat.

A fost o luptă disproporționată. Unii operau cu televiziuni, cu bani obscuri, cu analiști de buzunar, cu vedete TV sub acoperire, iar noi eram puși permanent în defensivă să încercăm să le explicăm tuturor și să demonstrăm că „nu avem fiici”.

Nu vreau să implic partidul în lupta mea cu acești aventurieri politici și iată acum voi depune toate eforturile, inclusiv în instanța de judecată, pentru a demonstra că au operat de-a lungul anilor cu minciuni grosolane pe care și-au clădit „cariera lor politică”", a scris Iurie Leancă.

Iurie Leancă și-a îndemnat colegii să nu-i repete greșelile.

"Sunt convins că un PPEM reformat, în frunte cu o echipă de profesioniști, de tineri curajoși și de adevărați oameni de cuvânt va reuși să le arate acestor oportuniști politici din coaliția Kozak unde le este locul.

Îi îndemn doar să nu repete greșelile mele din trecut și să reacționeze prompt, să riposteze în fața oricărei nedreptăți", a conchis fostul premier.

Știri.md amintește că astăzi, șeful interimar al Partidului Popular European din Moldova, Eugen Sturza, a declarat că fostul premier, Iurie Leancă, a ieșit din politică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării