main logo
466

Leancă: De relațiile cu SUA și UE depinde viitorul R.Moldova

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a evidențiat în cadrul unei conferințe de presă importanța relațiilor interstatale, în mod special cele dintre SUA și UE, pentru regiunea Europei de Est și, inclusiv, pentru Republica Moldova.

Leancă: De relațiile cu SUA și UE depinde viitorul R.Moldova

„Fără claritatea și recunoașterea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova de către țările europene, noi nu avem un viitor, nu avem șansa de a ne dezvolta și să ne impunem. De aceea, întreaga activitate pe care o desfășor, alături de colegii de la Externe, se concentrează pe readucerea în centrul atenției UE a subiectului regiunii noastre”, a declarat Iurie Leancă, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

Vicepremierul pentru Integrare Europeană a punctat că obiectivul vizitelor sale la Viena și Constanța a fost să readucă în dezbateri viitorul Republicii Moldova, în contextul ultimelor evoluții de pe arena internațională.

„Mi-aș dori foarte mult ca de viitorul țării noastre să nu se preocupe doar guvernarea, dar și opoziția care pretinde a fi pro-europeană. Deci, dacă e pro-europeană, pe acest subiect, cel puțin, trebuie să avem un consens larg, național, iar atunci când mergem la Bruxelles, de exemplu, să vorbească despre viitorul Republicii Moldova într-un context european”, a subliniat Iurie Leancă.

Amintim că, recent, Iurie Leancă a efectuat mai multe vizite oficiale în Slovacia, Austria și România. Subiectul central al discuțiilor l-a constituit dinamizarea relațiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale Uniunii Europene.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării