main logo
889

Leancă, chemat pentru audieri la comisia de anchetă a fraudei bancare

Fostul premier Iurie Leancă, fosta conducere a Băncii Naționale și mai mulți deputați din actualul Parlament vor fi convocați săptămâna viitoare la Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară.

Frauda bancară: Leancă, chemat pentru audieri la comisia de anchetă

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă susținută pe 15 iulie de vicepreședintele legislativului, Alexandru Slusari, președinte al comisiei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

În informarea săptămânală despre activitatea comisiei, Alexandru Slusari a afirmat că speră ca, până la sfârșitul lunii iulie, să fie încheiate audierile. „De săptămâna viitoare, planificăm audierea persoanelor care au fost implicate la cel mai înalt nivel în luarea deciziilor. Mă refer aici la unii deputați, la fosta conducere a Băncii Naționale, mă refer aici la Iurie Leancă și alte persoane care, juridic, au luat anumite decizii sau nu au luat anumite decizii când trebuiau să acționeze”, a spus Alexandru Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului a mai declarat că audierile de la sfârșitul săptămânii trecute au fost foarte utile, fostul viceministru al finanțelor, Veaceslav Negruța, a prezentat o mapă cu documente ce nu se regăsesc la Ministerul Finanțelor. De asemenea, Alexandru Slusari a spus că la audieri a fost chemat și fostul președinte al Parlamentului, Igor Corman, dar acesta nu s-a prezentat.

Printre persoanele care urmează să fie audiate săptămâna aceasta se numără Viorel Bîrcă, fostul președinte al Băncii de Economii și Victor Bodiu, membru în Consiliul de Administrație al instituției financiare.

„În linii mari, lucrurile sunt clare. Urmează să stabilim mai multe detalii și urmează ca, în luna august, să prezentăm un raport cronologic începând cu 2011”, a susținut Alexandru Slusari.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferință despre interviul oferit de ex-premierul Vlad Filat pentru TV8, Alexandru Slusari a spus că acesta nu a spus lucruri noi sau foarte utile. „A făcut unele declarații care contravin informațiilor de care dispune Comisia parlamentară de anchetă privind frauda bancară”, a spus Alexandru Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării