main logo
690

Leancă anunță unde își va înainta candidatura la parlamentare

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, intenționează să candideze pe circumscripție uninominală la alegerile parlamentare din februarie.

Leancă anunță unde își va înainta candidatura la parlamentareLeancă va candida la parlamentare. În ce raion își va depune candidatura

Cel mai probabil, oficialul îşi va înainta candidatura pentru circumscripţia din Cimişlia, transmite Știri.md cu referire la Prime.md

Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Tema Zilei de la postul de televiziune Canal 2.

"Sigur că voi candida. Şi bineînţeles când ai ocazia să îţi alegi circumscripţia te gândeşti, în mod special, la regiunea de unde te-ai pornit în această lume. Eu sunt din Cimişlia, acolo sunt părinţii mei. Cunosc mult mai bine problemele din sud şi în mod special din această regiune.  Şi dacă voi decide să candidez cred că acesta va fi prima mea opţiune", a spus viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă.

Noile alegeri parlamentare sunt programate pentru data de 24 februarie 2019. În premieră, scrutinul va fi organizat în baza sistemului mixt de vot. Mai exact, jumătate din cei 101 deputați vor fi aleşi, ca și până acum, pe liste de partid, iar 51 - direct de popor, în circumscripţii uninominale. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării