main logo
753

Leancă: ACUM trebuie să discute cu PD. PSRM e partid oligarhic

Fostul premier Iurie Leancă insistă că blocul ACUM ar trebuie să discute cu democrații privind formarea unei coaliții de guvernare.

Leancă: ACUM trebuie să discute cu PD. PSRM e partid oligarhicFoto: Știri.md

Și asta pentru că Partidul Socialiștilor este unul „oligarhic, bazat pe modelul rusesc”. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă de la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Așa e de liniștită apa pe malul Bâcului, încât nu-mi dau seama. E liniștea dinaintea furtunii sau vom ajunge la termenul limită și vor fi declarate alegeri anticipate”, a declarat Iurie Leancă, întrebat despre șansele formării unei coaliții de guvernare.

„Dacă cei din ACUM, dacă tot sunt pro-europeni, cred că a venit timpul să demonstreze acest lucru, să se așeze la masă și să discute... reforma justiției, ce facem mai departe. ACUM și PD-ul. Altă soluție nu văd. 

Această iritare din partea ACUM pentru socialiști și discuții că împreună cu socialiștii vor construi aici un sistem bazat pe valori occidentale... mă umflă râsul. 

PSRM e un partid oligarhic, bazat pe modelul rusesc, pe verticala puterii de influență rusească și acum vrea să dezoligarhizeze... mă scuzați, e un cuvânt nou și nu învăț așa repede ca dl Năstase”, a mai spus Leancă.

Amintim că blocul ACUM nu-și dorește o coaliție cu PSRM, ci doar votarea pachetului de legi antioligarhic, cu Andrei Năstase în funcția de președinte al Parlamentului. DE partea cealaltă, socialiștii vor formarea unei guvernări funcționale, cu Zinaida Greceanîi la conducerea Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării