main logo
671

Lazăr îl amenință pe Slusari cu judecata: Își bate joc de imaginea mea

Fostul ministru al Economiei, Valeriu Lazăr, este decis să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și apăra onoarea și demnitatea, după ce președintele Comisiei parlamentare de anchetă care investighează frauda bancară a declarat că el ar fi implicat în devalizarea Băncii de Economii.

Lazăr îl amenință pe Slusari cu judecata: Își bate joc de imaginea meaColaj: Știri.md

„Am fost la audierile comisiei. Am fost ascultat, dar nu am fost auzit. Au fost cel puțin trei falsuri emise în spațiul public după audierea mea. Se fac declarații tari cu încălcarea prezumției nevinovăției… Nu pot să stau cuminte și să văd cum cineva își bate joc de imaginea mea neargumentat. Dacă u vor înceta, voi merge în instanță pentru că este o calomnie și un atentat la imaginea mea profesională. Eu de ceva timp îmi hrănesc familia din consultanță, iar în acest domeniu imaginea este un element important”, a declarat astăzi Valeriu Lazăr în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că este vizat „doar în unul dintre episoadele acestui serial trist” – devalizarea Băncii de Economii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Este vorba despre creșterile de capital care s-au făcut în vara anului 2013. Valeriu Lazăr susține că acțiunile de atunci ale Ministerului Economiei au fost absolut legale și s-au bazat pe un studiu de fezabilitate pe care l-a făcut Ministerul Finanțelor.

Fostul ministru a prezentat și o diagramă din raportul prezentat autorităților de BEM care arată că „Banca de Economii a început să fie devalizată în 2011-2012”. Atunci, creditele neperformante au crescut brusc până la 1,4 miliarde de lei.

„Nu trebuie să fii Sherlock Holmes ca să-ți dai seama că vinovați de această devalizare se fac cei care au gestionat banca la nivel operațional”, a punctat Valeriu Lazăr.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare care investighează frauda bancară, Alexandru Slusari, a declarat că Valeriu Lazăr ar trebui să fie cercetat penal pentru acțiunile pe care le-a întreprins în cazul BEM în perioada în care se afla la conducerea Ministerului Economiei.

Toto Slusari a scris că Valeriu Lazăr ar trebui anchetat penal și în cazul Aeroportului Internațional Chișinău, pentru că a semnat nota informativă la aprobarea concesionării activelor aeroportului și a condițiilor concesionării acestora.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării