main logo
345

Lavrov: Rusia va continua să ajute autorităţile din Venezuela

Rusia a dat vineri asigurări Venezuelei în legătură cu solidaritatea preşedintelui rus Vladimir Putin cu aliatul său Nicolas Maduro, preşedintele contestat al Venezuelei.

Lavrov: Rusia va continua să ajute autorităţile din Venezuela

„Preşedintele Vladimir Putin îşi transmite promisiunile de sprijin şi de solidaritate colegului său Nicolas Maduro”, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov în deschiderea unei întrevederi cu vicepreşedinta venezueleană Delcy Rodriguez, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Cooperăm cu dvs. într-un mod extrem de strâns şi ne coordonăm acţiunile pe scena internaţională. Acest lucru are o semnificaţie specială într-un moment când Venezuela se confruntă cu un asalt frontal şi cu o ingerinţă neruşinată în afacerile sale interne”, a adăugat Lavrov, citat de agenţia RIA Novosti.

Delcy Rodriguez a spus la rândul său că ţara sa este „victima unei agresiuni din partea SUA”.

După întrevedere, Lavrov a anunţat de asemenea că „Rusia va continua să ajute autorităţile din Venezuela să rezolve dificultăţile economice şi sociale, inclusiv prin acordarea de ajutor umanitar legitim”. El a precizat că Moscova analizează trimiterea unui nou transport de medicamente cerute de Caracas.

Lavrov a spus de asemenea că Rusia ajută Venezuela cu provizii de grâu, dar fără a detalia, potrivit Reuters.

Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză politică şi umanitară din istoria sa, marcată de o inflaţie extrem de ridicată şi de lipsuri de produse de primă necesitate.

Juan Guaido, preşedintele social-democrat al Adunării Naţionale controlate de opoziţie, s-a autoproclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie invocând Constituţia.

El a fost recunoscut preşedinte interimar sau este susţinut de circa 50 de ţări, dar preşedintele Nicolas Maduro, sprijinit de aliaţii săi, printre care şi Rusia, a denunţat o tentativă de lovitură de stat alimentată de SUA.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării