main logo
8228

Lavrov: Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc, la fel ca în Ucraina

Autoritățile din Republica Moldova ar încerca să "anuleze tot ce este rusesc", a declarat ministrul Afacerilor Externe din Rusia, Serghei Lavrov, în cadrul unui interviu acordat Companiei naționale de radio și televiziune din Belarus.

Lavrov: Moldova încearcă să anuleze tot ce este rusesc, ca în UcrainaFoto: Serghei Lavrov

"Din păcate, acum în Moldova se încearcă să se întreprindă la fel [ca și în Ucraina] abolirea a tot ce este rusesc. Președintele [Maia Sandu] a semnat o lege că nu vor mai fi vești din Rusia în Moldova. Este trist", spuse ministrul, transmite Știri.md.

Miercuri, în Moldova a intrat în vigoare o lege care interzice difuzarea de știri din Rusia, document care a fost aprobat de Parlament și semnat de Sandu.

La sfârșitul lunii februarie a acestui an, Parlamentul Republicii Moldova a introdus starea de urgență pe o perioadă de 60 de zile în legătură cu războiul din Ucraina. 

Pentru această perioadă, scrie presa rusă, au fost impuse restricții la emisiunile de televiziune din Rusia. În plus, site-ul de știri „Sputnik Moldova” și o serie de alte resurse au fost blocate. Procuratura Generală a avertizat cu privire la declanșarea unei anchete împotriva unui număr de persoane suspectate de relatarea incorectă a evenimentelor din Ucraina.

Ambasada Rusiei a numit această decizie părtinitoare și politizată. Pe fondul evenimentelor din Ucraina, autoritățile proeuropene din Republica Moldova au fost acuzate de o atitudine părtinitoare față de mass-media de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării