main logo
1592

Lavrov: Moldova abate atenția de la problemele interne învinuind Rusia

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a comentat declarațiile conform cărora Rusia ar fi intenționat să organizeze o lovitură de stat în R. Moldova.

Lavrov: Moldova abate atenția de la problemele interne învinuind Rusia

Potrivit lui, prin astfel de declarații, „Chișinăul dorește să distragă atenția locuitorilor de la politica socio-economică eșuată”, transmite Știri.md cu referire la life.ru.

„Prin ascensiunea acestei retorici, pe care Kievul încearcă acum să o încălzească pe cât posibil prin transmiterea unor informații confidențiale despre provocările pe care le plănuim, lovitură de stat, desigur, guvernării Sandu, în care, alături de ea, aproape toţi sunt şi cetăţeni români, vor să alunge acuzaţiile pentru eşecul politicii socio-economice”, a spus Lavrov.

Lavrov este de părere că cetățenii Moldovei sunt extrem de revoltați de eșecul politicii în sfera socială și economică, fapt care a fost semnalat în mod repetat autorităților.

Anterior, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a declarat că i-a predat Maiei Sandu un plan al Rusiei, care vizează destabilizarea situației din Moldova. După aceea, Sandu a acuzat Rusia că pregătește o schimbare a puterii în republică. Potrivit acesteia, Chișinăul a primit astfel de date de la serviciile speciale ucrainene. Ministerul rus de Externe a cerut Republicii Moldova să nu cedeze provocărilor din exterior.

Citește și:

Zelenski, către Sandu: Rusia vrea să distrugă Moldova. Este un document

SIS confirmă declarațiile lui Zelenski: Sunt tentative de destabilizare

Sandu: Se pregătesc atacuri asupra Moldovei prin proteste și luare de ostatici

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării