main logo
800

Kulminski: PDM și PSRM poartă negocieri pentru a forma o coaliție

Vlad Kulminski, directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, este de părere că între socialiști și democrați va avea loc o alianță tehnică.

Kulminski: PDM și PSRM poartă negocieri pentru a forma o coaliție

La fe, el consideră că, cel mai probabil, nu vor avea loc alegeri anticipate pentru că în orice gen de colaborare, PDM își va păstra pârghiile-cheie ale puterii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Declarația a fost făcută în platoul unei emisiuni de la un post TV.

„Eu cred că negocieri între democrați și socialiști deja au loc. Probabil, ele niciodată nu au încetat. Acestea sunt negocieri care se poartă fără camere de luat vederi, negocieri care se poartă referitor la problemele substanțiale – împărțirea instituțiilor statului”, afirmă Vlad Kulminski.

Analistul politic Victor Gurău consideră că până la 26 mai, atunci când vor avea loc alegerile în Parlamentul European, nu vor avea loc niciun fel de negocieri. În opinia lui, de acest scrutin depind foarte multe. 

Analistul consideră că, până atunci, orice mișcare a vreunuia dintre jucătorii mari va fi perdantă . „Cel mai probabil, mergem spre alegeri anticipate. 

În prezent nu am argumente în favoarea „duetului Dodon-Plahotniuc” căruia i s-a făcut atât de multă publicitate. Pentru că în politică fiecare își „cântă” propria partitură și vrea să obține un rezultat maximal”, a menționat Victor Gurău.

În opinia lui, pentru democrați ar fi convenabil o coaliție între ACUM și PSRM pentru că timp de câteva luni niciun Parlament nu ar reuși deoligarhizarea țării și în această perioadă ar rămâne toată resursa administrativă în mâinile PDM. În plus, democrații nu vor face parte dintr-un proces de negocieri, consideră Victor Gurău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării