main logo
5882

Kroll 2, publicat azi. Slusari: Vă promit multe lucruri interesante

Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a declarat că Parlamentul va publica astăzi raportul Kroll 2.

Kroll 2, publicat azi. Slusari: Vă promit lucruri interesante

În cadrul unui briefing de presă, Slusari a menționat că documentul urmează a fi publicat astăzi publicului larg și că în raport vor fi menționate „multe lucruri interesante”, transmite Știri.md

„Veți vedea foarte multe nume printre care cei de la Partidul Șor, pe care eu l-aș numi chiar Partidul Kroll”, a mai adăugat Slusari.

Președintele Comisiei a menționat că, miercuri, comisia de anchetă a decis unanim publicarea raportului, în pofida poziției Procuraturii Generale. 

Raportul urmează să fie expediat astăzi presei, însă cu anumite hașurări pe informații care conțin denumirea unor bănci din străinătate, la solicitarea BNM. 

Și aceasta întrucât colaborarea cu ele continuă și există șanse să fie recuperate anumite surse financiare.

„Cu părere de rău, acest raport pe care noi l-am obținut nu conține cea mai importantă anexă. Deocamdată. Încă nu am intrat în posesia acestei anexe. Anexa pentru care există cel mai mare interes – lista finală a beneficiarelor”, a declarat deputatul. 

„Din 22 martie 2018, lista se află la Procuratura Generală și aceasta demult urma să acționeze și să o publice”, a mai spus Alexandru Slusari.

Întrebat câți bani au fost recuperați din miliardul furat, deputații au spus că „zero”.

„Banii recuperați până acum, nu vorbim de vânzarea mașinilor și imobilelor celor trei bănci, restituirea creditelor performante, adică activelor băncilor, dar din banii sustrași și transferați peste hotare au venit înapoi – zero.

„Pe parcursul zilei, toți vor primi versiunea electronică a raportului”, a încheiat Slusari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării