main logo
914

Krasnoselski va convoca consiliul de securitate pentru a lua măsuri împotriva Chișinăul

Noua etapă a controlului comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan – Pervomaisc poate „submina progresul în procesul de negocieri” și „pune în pericol securitatea economică a regiunii transnistrene”.

Krasnoselski pregătește o lovitură împotriva ChișinăuluiKrasnoselski va convoca consiliul de securitate pentru a lua măsuri împotriva Chișinăul.

Asta i-a spus liderul separatist Vadim Krasnoselski reprezentantului OSCE în R. Moldova Michail Scanlan, în cadrul unei întrevederi la Tiraspol.

„La data de 17 aprilie, la Camera de Comerț și Industria a Moldovei, filiala de la Căușeni, reprezentanții Serviciului Vamal al R. Moldova s-au întâlnit cu agenții economici din Transnistria, unde li s-a spus despre cea de-a doua fază a controlului comun la Cuciurgan”, a spus Krasnosleksi, potrivit unui comunicat al așa-zisei președinții transnistrene.

Acesta i s-a plâns lui Scanlan că Chișinăul pregătește aplicarea controlului și asupra persoanelor fizice care desfășoară activități antreprenoriale, scrie deschide.md.

Totodată, Krasnoselski avertizează că Tiraspolul ar putea răspunde Chișinăului cu contramăsuri.

„În timpul apropiat va avea loc ședința consiliului de securitate al rmn, unde se va dezbate această problemă, se vor stabili următorii pași și posibile măsuri de răspuns”, a spus liderul de la Tiraspol.

Amintim că din luna iulie 2017 funcționează primul punct de control comun moldo-ucrainean de pe segmentul transnistrean al frontierei Cuciurgan-Pervomaisc.

De ieri, 18 aprilie, la punctul moldo-ucrainean Cuciurgan - Pervomaisk a început și vămuirea mărfurilor de import, reimport și tranzit.

Un control similar se efectuează deja de mai mulţi ani în punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene „Briceni-Rosoşenî”, „Criva-Mamalîga”, „Larga-Kelmenţî” şi „Giurgiuleşti-Reni”.

Pe sectorul transnistrean al frontierei se planifică instituirea a încă 12 puncte comune moldo-ucrainene, care, la fel, vor funcționa pe bază de control comun.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a promulgat la 12 aprilie Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport și mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezența prim-ministrului Pavel Filip, aflat în vizită la Kiev, cu ocazia participării la Forumul de Securitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării