main logo
2623

Krasnoselski: Trasnistria nu prezintă pericol pentru Moldova și Ucraina

Transnistria nu prezintă niciun pericol pentru R. Moldova și Ucraina, chiar și pe fonul așa ziselor atacuri teroriste și provocări organizate în regiunea separatistă.

Krasnoselski: Trasnistria nu prezintă pericol pentru Moldova și UcrainaFoto: deschide.md

Declarația a fost făcută de așa zisul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova, Steven Fisher, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

”Atacurile teroriste și diversiunile care au avut loc nu mi-au schimbat părerea. Nu am învinuit conducerea țărilor vecine e organizarea lor... Dacă Transnistria va fi provocată și atrasă într-un conflict militar, acest lucru va fi fatal pentru pacea din Europa” a declarat așa zisul lider de la Tiraspol.

El a mai declarat că Tiraspolul militează pentru continuarea dialogului cu Chișinăul.

”Există contacte, continuăm lucrul. Dar sunt un rând de acțiuni de neînțeles din partea politicienilor moldoveni, care nu aduc pozitivism în relațiile noastre” a spus Krasnoselski.

El și-a prezentat și nemulțumirea față de rezoluția APCE prin care recunoaște Transnistria drept teritoriu ocupat de Rusia.

Potrivit lui, Grupul Operativ al Trupelor Ruse staționează în conformitate cu acordurile încheiate la sfârșitul războiului din 1992.

Krasnoselski nu e mulțumit nici despre decizia Chișinăului de a se înarma.

”Dacă în această țară va nimeri armament, acest lucru ar putea deveni un factor foarte important de destabilizare. Nu mi-aș dori ca acest lucru să devină un motiv pentru repetarea evenimentelor din 1992”, a declarat Krasnoselski.

Ambasadorul britanic la Chișinău, Steven Fisher, s-a dus la Tiraspol pentru a se asigura că Transnistria nu se pregătește să atace Ucraina sau R. Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării