main logo
657

Krasnoselski: Tiraspolul va coopera cu Rusia pe 4 dimensiuni

Transnistria intenţionează să consolideze relaţiile cu Rusia şi să coopereze cu această ţară pe patru dimensiuni principale.

Krasnoselski: Tiraspolul va coopera cu Rusia pe 4 dimensiuni

Despre aceasta a anunţat liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, în ajun, în cadrul unei conferinţe de presă la privind rezultatele anului 2018.

Potrivit agenţiei infotag, el a menţionat că prima dimensiune este cea politică, amintind că Rusia este garant şi mediator în procesul de negocieri.

"Avem o mare colaborare între Ministerul Afacerilor Externe al nostru şi Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse. Particip personal la acest proces de negocieri. Al doilea moment este cel militar-politic. Este vorba de misiunea de menţinere a păcii. Noi suntem adepţii menţinerii păcii pe malurile Nistrului şi sunt profund convins că nimeni nu trebuie nici să se gândească la înlocuirea operaţiunii de menţinere a păcii cu un alt format al unei oarecare misiuni civile. Toate acestea sunt o cale spre război", consideră liderul de la Tiraspol.

Referindu-se la Grupul Operativ al Trupelor Ruse, dislocat la Tiraspol şi asupra retragerii căruia insistă Moldova, Krasnoselski a spus că GOTR este parte integrantă a operaţiunii de menţinere a păcii.

"Cea de-a treia dimensiune este interacţiunea culturală, umanitară şi educaţională. A patra dimensiune este cea economică. Acestea sunt cele patru domenii principale pe care le pot evidenţia. Fiecare din ele le discutăm cu Dmitri Kozak (vicepremierul Federaţiei Ruse - "I."), cu Grigorii Karasin (viceministrul de Externe - "I.") şi cu alţi oficiali ai Federaţiei Ruse. Cooperare există. Unele aspecte ne vom strădui să le îmbunătăţim, vom introduce altele noi. Anul 2019 va arăta. Acum elaborăm idei, planuri şi programe", a spus Krasnoselski.

Potrivit lui, conducerea Federaţiei Ruse „înţelege că în Transnistria trăiesc cetăţeni ai Rusiei, compatrioţi care au nevoie de ajutor - nu atât financiar, pe cât funcţional din punct de vedere al apropierii popoarelor noastre".

„În ceea ce priveşte sprijinul economic: dacă îl vor oferi, vom fi foarte recunoscători, iar dacă nu, înseamnă că nu, astfel că va trebui să fim autosuficienţi", a spus liderul transnistrean.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării