19 mar, 2019 13:23
323
0
Krasnoselski: Tiraspolul doreşte mai multe acorduri cu Chişinăul
19 mar, 2019 13:23
323
0

Tiraspolul este interesat de încheierea mai multor acorduri cu Chişinăul şi pledează pentru îmbunătăţirea climatului politic.

Declaraţia a fost făcută ieri, în cadrul întrevederii pretinsului preşedinte al autoproclamatei rmn, Vadim Krasnoselski, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek Hogan, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

„Ne interesează deciziile finale, realizarea înţelegerilor anterioare, precum şi semnarea noilor acorduri”, a spus Krasnoselski.

Liderul de la Tiraspol şi-a exprimat speranţa că negocierile pentru reglementarea transnistreană, în formatul „5+2”, vor continua.

La rândul său, ambasadorul SUA a menţionat că desemnarea unui nou grup pentru tratative din partea Chişinăului depinde în deplină măsură de procesele democratice derulate în Republica Moldova după alegeri.

„Suntem parteneri interesaţi în formatul „5+2” şi ne dorim ca acest proces să avanseze. Alegerile parlamentare au trecut şi, până la formarea unui nou guvern, am dori să discutăm cu partea transnistreană o serie de probleme actuale ca să vă cunoaştem poziţia în acest sens”, a subliniat Derek Hogan. Diplomatul a precizat că pentru Ambasada SUA este important să menţină bune relaţii în regiunea transnistreană.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter