main logo
1020

Krasnoselski spune că Tiraspolul nu vede pericole din partea Chișinăului

Schimbare de optică la Tiraspol. După ce șeful grupării separatiste din stânga Nistrului spunea, la sfârșitul lunii iunie, că Moldova se înarmează, iar autoritățile de la Chișinău s-ar pregăti de război, acum Vadim Krasnoselski afirmă exact inversul.

Krasnoselski spune că Tiraspolul nu vede pericole din partea ChișinăuluiFoto: tdinform.com

Într-un interviu acordat televiziunii de stat de la Moscova, ”Rossia-1”, Krasnoselski a menționat că nu vede absolut niciun pericol sau intenție din dreapta Chișinăului de a lansa vrun atac armat împotriva malului stâng, transmite Știri.md cu referire la jurnaltv.md.

Declarațiile lui Krasnoselski pentru televiziunea moscovită au fost preluate imediat de presa aservită regimului de la Tiraspol și arătate în cadrul mai multor știri cu tentă pacifistă.

Vadim Krasnoselski: "Transnistria nu amenință pe nimeni, nu recurge la mobilizarea militară și nu vede vreo pregătire militară în Moldova. Despre aceasta a comunicat postului Rossia-1 Vadim Krasnoselski.

Eu nu văd vreo intenție a autorităților Republicii Moldova de a invada Transnsitria sau de provocare a unui conflict. Eu nu văd asta, orice ar spune altcineva. E un fapt - nu văd intenția conducerii Moldovei de a tulbura apele aici pe cale militară."

Krasnoselski mai spune că în regiunea transnistreană nu are loc nicio mobilizare militară și adaugă că nici nu ar fi posibil să aibă loc pregătiri armate în regiune fără ca acestea să fie observate.

El s-a referit și la unele informații apărute în spațiul public, potrivit cărora, în regiunea transnistreană au loc tentative de recrutare a tinerilor pentru a se angaja, prin contract, în armata Federației Ruse.

Vadim Krasnoselski: "Dacă există declarații precum că Transnistria generează vreun pericol militar regional, înseamnă că cineva este interesant să răspândească această fabulă. 

În realitate, noi nu creăm niciun fel de pericol militar. Ceea ce ține de Transnistria, aici e totul transparent - nu e posibil să ascunzi pregătirile militare.

Nici forțele armate transnistrene, nici forțele armate ruse nu pot să facă asta. Transnistria nu poate fi un agresor. Poporul nu va merge în vreo invazie.

Acest popor multietnic nu se va duce să atace rudele sale care trăiesc de-o parte sau alta. Acesta este un fapt."

De asemena, Krasnoselski a precizat că așa-numitele forțe de pacificare ruse din regiune nu pot fi folosite pentru a comite vreo agresiune, iar dacă acest lucru s-ar întâmpla, atunci misiunea de pacificare a Rusiei va fi compromisă.

Declarațiile liderului de la Tiraspol vin după ce, pe 26 iunie, acesta a spus că autoritățile de la Chișinău ar fi primit arme occidentale pentru ”înarmare”.

Tot atunci, el a spus că ”se crează impresia pregătirii unui război contra Transnistriei”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării