main logo
415

Krasnoselski salută excluderea UMM din lista de sancțiuni a Ucrainei

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, este convins că măsurile restrictive introduse de către Ucraina în iunie 2018 faţă de Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) au fost nejustificate, iar excluderea întreprinderii din lista de sancţiuni a Ucrainei va duce la îmbunătăţirea poziţiei industriei metalurgice a Transnistriei.

Krasnoselski salută excluderea UMM din lista de sancțiuni a Ucrainei

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, comentând despre acest eveniment, el a spus că "uzina a ajuns sub aceste sancţiuni întâmplător, dar aceasta este geopolitică", transmite Știri.md.

"Numai în anul trecut, din cauza sancţiunilor impuse UMM, noi am pierdut 1,2% din PIB. Aceasta este o sumă foarte serioasă. Imediat după impunerea sancţiunilor, eu, în calitate de preşedinte, şi Ministerul Afacerilor Externe al RMN am început să ne adresăm autorităţilor competente pentru a clarifica faptul că noi nu suntem subiectul acestor sancţiuni, aşa cum s-a afirmat în decizia Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei şi în decretul preşedintelui său, care a aprobat această decizie", a spus Krasnoselski, care şi-a exprimat satisfacţia că Transnistria "a fost auzită".

Potrivit lui, datorită deciziei de ridicare a sancţiunilor, "producţia va creşte şi, cel mai important, vor exista perspective bune pentru o cooperare ulterioară cu Ucraina".

În iunie 2018, Ucraina a introdus un şir de restricţii faţă de mai multe companii ruseşti. În acelaşi timp, în listă a fost inclusă şi Uzina Metalurgică Moldovenească, amplasată în oraşul Rîbniţa din regiunea transnistreană a Moldovei. 

Potrivit decretului preşedintelui Petro Poroşenko, "măsurile economice speciale şi alte măsuri restrictive au fost introduse pentru o perioadă de trei ani sub formă de blocare a activelor, restricţionarea operaţiunilor comerciale, prevenirea retragerii capitalului din Ucraina, suspendarea executării angajamentelor economice şi financiare, precum şi interzicerea achiziţiilor publice".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării