main logo
2875

Krasnoselski respinge propunerea lui Lavrov privind Transnistria

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, spune că Transnistria este un stat separat și că nici nu poate fi vorba despre integrarea regiunii în Republica Moldova.

Krasnoselski respinge propunerea lui Lavrov privind Transnistria

Liderul de la Tiraspol a subliniat că Transnistria va opta doar pentru independență. Declarația a fost făcută pentru ziarul rusesc Nezavisimaia Gazeta pentru a contrazice declarația ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, făcută la un forum al tineretului, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

Lavrov a clarificat că Federația Rusă nu a recunoscut niciodată Transnistria. „Rusia este parte a procesului ce are menirea să reglementeze acest conflict în baza unor principii stabilite”, a spus Lavrov. 

Lavrov a afirmat că Rusia optează pentru un statut special convenit cu Tiraspolul al Transnistriei în cadrul Republicii Moldova, „logic fiind faptul că Moldova își păstrează suveranitatea, adică nu va fi absorbită de nimeni și va rămâne stat neutru, adică nu se va alătura blocurilor politico-militare”, a spus Lavrov. Televiziunea din Transnistria nu a dat discursul integral al lui Serghei Lavrov și a lăsat doar ce a spus ministrul despre politica pașilor mici. Astfel, televiziunea a denaturat mesajul lui Lavrov.

Știri.md reamintește că ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că Rusia vrea să reintegreze Transnistria în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării