main logo
397

Krasnoselski: O delegaţie de la Tiraspol pleacă în vizită la Moscova

O delegaţie transnistreană, în frunte cu preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, pleacă luni în vizită de câteva zile la Moscova.

Krasnoselski: O delegaţie de la Tiraspol pleacă în vizită la MoscovaFoto: moldpres

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta liderul de la Tiraspol a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, la şedinţa cu Adunarea consultativă a primilor deputaţi transnistreni, menţionând că programul de lucru al vizitei este "încărcat, fiind planificate o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai puterilor legislative şi executive ale guvernului Federaţiei Ruse", transmite Știri.md.

"Platforma rusă pentru dialog nu a fost aleasă întâmplător. La Moscova, la discuţii vor putea participa un număr mare de oficiali ruşi, ceea ce va permite să analizăm o gamă largă de probleme", a remarcat Krasnoselski, precizând că printre domeniile care vor fi discutate se numără "interacţiunea politică, menţinerea păcii (inclusiv problema lichidării muniţiilor expirate) , economia (acest bloc va include problema gazelor, exportul de energie electrică, sectorul bancar), precum şi contactele în domeniul umanitar şi cel informaţional".

Potrivit lui, "acestea sunt domeniile tradiţionale ale cooperării transnistreano-ruse, iar lucrul comun asupra acestora este de ordin sistemic".

Krasnoselski a spus că în timpul vizitei este planificată o întâlnire cu compatrioţii, care va avea loc pe "platforma Reprezentanţei oficiale a Transnistriei la Moscova".

De asemenea, el a menţionat că "data convenită în prealabil pentru întâlnirea cu viceprim-ministrul Dmitri Kozak este 26 septembrie",

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării