main logo
6081

Krasnoselski: Nu exclud soluționarea conflictului cu aplicarea forței

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a participat pe 6 septembrie la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la crearea armatei transnistrene. În cadrul discursului său, acesta a menționat că nu exclude posibilitatea soluționării conflictului cu aplicarea forței.

Krasnoselski: Nu exclud soluționarea conflictului cu aplicarea forțeiFoto: president.gospmr.org

Liderul de la Tiraspol și-a început discursul cu câteva cuvinte despre istorie, declarând că Republica Moldova a abandonat Transnistria, transmite Știri.md.

"Aș dori să reamintesc încă o dată despre istoria Moldovei, și anume despre declarația suveranității și independenței. În aceste declarații, Moldova a recunoscut consecințele juridice ale Pactului Molotov-Ribbentrop și crearea RSS Moldovenească ca fiind ilegale. Moldova a abandonat Transnistria. De fapt, au comis o eroare juridică gravă", declară Krasnoselski.

În continuare, liderul de la Tiraspol aduce acuzații Republicii Moldova, învinuind-o de "crime de război" și "genocid împotriva poporului transnistrean".

"Până în prezent, Moldova nu a răspuns pentru crimele sale de război. Nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean, nu și-a exprimat regretul pentru genocidul împotriva poporului transnistrean. 

Nu există consecințe juridice și de drept pentru acest război, absolut nicio remușcare. Iar dacă cineva nu își regretă crimele, înseamnă că este gata să săvârșească altele. 

Acei teroriști care au împușcat oameni în ceafă, sunt numiți „eroi”. Da, acolo sunt eroi – cei care au ucis. Iar noi avem proprii eroi – cei care au apărat. Aceasta este diferența fundamentală”, a continuat Krasnoselski.

Totodată, făcând referință la conflictul transnistrean, liderul de la Tiraspol declară că nu exclude aplicarea unor "variante dure".

"Nimeni nu știe cu siguranță ce urmează. Nu exclud și variantele de soluționare a diferendului transnistrean cu aplicarea forței, variante dure. 

Nimeni nu a renunțat la acestea. Încă niciun politician moldovean nu a îndrăznit să spună „renunțăm la astfel de măsuri”. 

Niciun politician nu a avut curajul să spună că anume Moldova a distrus integritatea teritorială a Transnistriei. Noi nu am distrus nimic", a mai spus Krasnoselski.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării