main logo
303

Krasnoselski: În 29 de ani, Transnistria și-a dovedit viabilitatea

Creată în 1990, Republica Moldovenească Nistreană (RMN) şi-a dovedit viabilitatea, demonstrând că are toate drepturile de a fi un membru deplin al comunităţii mondiale.

Krasnoselski: În 29 de ani, Transnistria și-a dovedit viabilitatea

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul şedinţei solemne cu ocazia "zilei republicii" din 2 septembrie, transmite Știri.md.

Potrivit lui, priorităţile politicii externe ale statului transnistrean rămân "protecţia suveranităţii, precum şi constituirea relaţiilor egale şi reciproc avantajoase cu comunitatea mondială".

"Ne propunem să construim o cooperare reciproc avantajoasă în relaţiile internaţionale, în care un rol esenţial îl joacă dialogul cu Federaţia Rusă, procesul de negociere cu Republica Moldova, interacţiunea cu Ucraina, ţările şi structurile Uniunii Eurasiatice şi Europene, Comunitatea "Pentru democraţie şi drepturile popoarelor", OSCE şi SUA", a spus Vadim Krasnoselski.

Potrivit lui, "normalizarea activităţii procesului de negociere în formatul "5+2" din ultimii ani a devenit posibilă în mare parte datorită iniţiativelor specifice ale Transnistriei şi Federaţiei Ruse", iar" dialogul cu Republica Moldova la masa de negocieri este posibil doar datorită operaţiunii de menţinere a păcii sub auspiciile Rusiei".

"Defalcarea mecanismului eficient al operaţiunii de menţinere a păcii şi transformarea acesteia într-un fel de misiune civilă este inacceptabilă şi poate duce la consecinţe negative imprevizibile", este convins liderul de la Tiraspol.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării