main logo
734

Krasnoselski, acuzat că a prezentat date false despre populația din regiune

Biroul pentru Reintegrare consideră că, în cadrul vizitei de săptămâna trecută la Moscova, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a prezentat date false despre numărul cetăţenilor care locuiesc în regiunea transnistreană.

Krasnoselski, acuzat că a prezentat date false despre populațieFoto: tass.ru

Într-un comentariu al Biroului, citat de agenţia Infotag, se menţionează că, potrivit Agenţiei Servicii Publice la 31 august 2019, în regiune au fost documentate cu acte de identitate ale Republicii Moldova 332 861 persoane, ceea ce, în funcţie de estimări, constituie între 71% şi 95% din totalul populaţiei din stânga Nistrului şi din Municipiul Bender, transmite Știri.md.

Amintim că în cadrul vizitei în Duma de Stat din 25 septembrie, Krasnoselski a declarat la o întâlnire cu deputaţii că în Transnistria locuiesc 220.000 de cetăţeni ai Federaţiei Ruse, iar alţi 150.000 de locuitori au motive şi dorinţa de a dobândi cetăţenia rusă, dar, din cauza circumstanţelor din perioadele anterioare, au fost nevoiţi să obţină paşaportul altor state - al Ucrainei şi Moldovei".

Ultimele informaţii despre populaţia din autoproclamata RMN datează de la sfârşitul anului 2017, când, potrivit guvernului regiunii, oficial aici locuiau 469.000 de oameni. 

Totodată, guvernul a menţionat că "situaţia demografică rămâne destul de complicată, căci numai în ultimii 10 ani numărul locuitorilor a scăzut cu 58,5 mii de persoane (11,1%)". 

Conform datelor neoficiale, o treime din populaţie se află la muncă peste hotare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării