main logo
5363

Krasnoselski a trimis o scrisoare pentru Sandu: Replica Președinției

Președinția Republicii Moldova nu a recepționat deocamdată nicio scrisoare din partea șefului administrației de la Tiraspol cu privire la reluarea procesului de negocieri.

Krasnoselski a trimis o scrisoare pentru Sandu: Replica PreședințieiColaj: știri.md

„Pe moment, nu deținem astfel de informații. În cazul în care vom avea informații la subiect, vom reveni”, a precizat Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului președintelui Republicii Moldova, la solicitarea IPN, transmite Știri.md.

Ieri, postul oficial de televiziune de la Tiraspol, „Первый приднестровский”, a informat pe pagina sa de pe rețeaua Telegram că, în cadrul unei întrevederi a șefului administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski, cu șeful misiunii OSCE din Republica Moldova, Klaus Neukirch, liderul transnistrean a transmis, prin misiunea OSCE, o altă scrisoare din partea structurilor de la Tiraspol pentru președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În scrisoare, Vadim Krasnoselski a făcut apel la șefa statului să grăbească desemnarea unui reprezentant oficial al Republicii Moldova în procesul de negocieri. Semnatarul scrisorii a menționat că așteaptă „răspuns și desemnarea” negociatorului din partea Chișinăului.

Runda de negocieri în formatul 5+2, programată pentru 2-3 noiembrie la Stockholm, Suedia, a fost amânată. Formatul de negocieri este înghețat de peste doi ani. 

Ultima întâlnire a avut loc la Bratislava, Slovacia, pe data de 10 octombrie 2019, dar în cadrul acesteia nu s-a semnat un protocol final, din cauza divergențelor dintre opiniile părților implicate în negocieri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării