main logo
535

Krasnoselski a inaugurat reprezentanța oficială a Tiraspolului în Rusia

Marţi, în centrul Moscovei a fost deschisă „Reprezentanţa oficială a Republicii moldoveneşti Nistrene în Federaţia Rusă". Aceasta a fost inaugurată personal de liderul regiunii, Vadim Krasnoselski.

Krasnoselski a inaugurat reprezentanța oficială a Tiraspolului în Rusia

La ceremonie au participat politicieni ruşi, parlamentari şi personalităţi publice, reprezentanţi ai ambasadelor din Abhazia, Osetia de Sud şi Nagorno-Karabah, transnistreni care locuiesc în Federaţia Rusă.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, reprezentanţa „are statut de instituţie străină a Transnistriei, fiind o unitate structurală a sistemului de organisme al serviciului diplomatic al RMN", deşi formal este înregistrată în Federaţia Rusă ca un ONG - Fundaţia pentru dezvoltarea relaţiilor sociale şi culturale "Transnistria".

Noua organizaţie se va ocupa, conform statutului, de „stabilirea relaţiilor socio-culturale şi socio-economice; de menţinerea contactelor directe la Moscova, de interacţiunea cu organizaţiile obşteşti; de menţinerea şi dezvoltarea culturii popoarelor Transnistriei şi de integrarea şi integrarea acesteia în culturile rusă şi mondială şi, în acest scop, dar şi de crearea unor publicaţii şi organizarea expoziţiilor".

În acelaşi timp, importantă este şi componenta diplomatică a activităţii, precum şi funcţiile legate de extinderea relaţiilor comerciale, economice şi financiare, promovarea mărfurilor şi serviciilor transnistrene pe piaţa internaţională.

În afară de personalul instituţiei, întâlnirile şi evenimentele oficiale, inclusiv primirea cetăţenilor pe această platformă vor fi desfăşurate în timpul vizitelor de lucru la Moscova de către preşedintele Transnistriei, şeful MAE, reprezentanţi ai puterilor executivă şi legislativă.

Krasnoselski l-a prezentat pe şeful reprezentanţei, vicepreşedintele Ghildei avocaţilor ruşi, Leonid Manakov, în vârstă de 73 de ani. La mijlocul anilor 1990, el a fost şeful Direcţiei miliţiei criminale transnistrene, precum şi a ocupat funcţia de prim-viceministru al afacerilor interne al regiunii.

Manakov a mulţumit pentru cinstea acordată, numind deschiderea reprezentanţi „un eveniment important pentru întregul popor transnistrean", şi a promis "să depună toate eforturile pentru o muncă productivă şi pentru implementarea calitativă a sarcinilor stabilite de conducerea ţării".

În ajun, Ministerul rus de Externe a declarat că deschiderea reprezentanţei autoproclamatei RMN la Moscova „nu schimbă poziţia principială a Federaţiei Ruse în privinţa reglementării transnistrene".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării