main logo
483

Krasnoselki: Multe probleme nu se rezolvă din cauza inacțiunii Moldovei

Multe probleme actuale de pe agenda Transnistriei şi Moldovei "rămân a fi nesoluţionate din cauza inacţiunii autorităţilor de la Chişinău".

Krasnoselki: Multe probleme nu se rezolvă din cauza inacțiunii MoldoveiFoto: eadaily.com

Această opinie a fost exprimată miercuri de către preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, la întrevederea la Tiraspol cu şeful Misiunii OSCE în RM, Claus Neukirch, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Printre problemele de actualitate el a enumerat "telecomunicaţiile, cooperarea în sfera bancară, încetarea cauzelor penale motivate politic, funcţionarea deplină a podului peste Nistru în apropierea satelor Bîcioc şi Gura-Bîcului, precum şi deblocarea segmentul nordic de cale ferată". 

Krasnoselski şi-a exprimat convingerea că "eforturile mediatorilor şi observatorilor internaţionali ar putea avea un impact semnificativ asupra intensificării procesului de negocieri".

Comentând problemele identificate de Krasnoselski, reprezentantul OSCE "a remarcat relevanţa şi importanţa problematicii din domeniul telecomunicaţiilor şi al băncilor". 

El a spus că Misiunea OSCE intenţionează să invite un expert internaţional pentru consultări în problema bancară. Conform planurilor preliminare, el îşi va începe activitatea în septembrie.

"OSCE nu lasă fără atenţie practică nici podul peste Nistru. Deschiderea sa şi asigurarea în continuare a funcţionării complete este un proiect important de infrastructură. 

OSCE a desfăşurat deja o licitaţie pentru a identifica o companie care va evalua starea tehnică a obiectului. Totodată, se discută despre reparaţia nu numai a podului, ci şi a drumului din care acesta face parte", a spus Claus Neukirch.

Aceasta este a doua vizită a şefului Misiunii OSCE la Tiraspol în această săptămână. Luni, el s-a întâlnit acolo cu ministrul afacerilor externe al Transnistriei, Vitalii Ignatiev, cu care a discutat situaţia în dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, precum şi "unele perspective de avansare în soluţionarea problemelor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării