main logo
2010

Kozak, la Chișinău: Plahotniuc a propus federalizarea

Vicepremierul rus Dmitri Kozak, aflat într-o nouă vizită la Chișinău, a susținut câteva minute în urmă un briefing de presă, împreună cu Igor Dodon, la Președinție.

Kozak, la Chișinău: Plahotniuc a propus federalizarea

Cei doi politicieni au pus în discuție câteva subiecte ce țin de relațiile moldo-ruse, precum: exportul mărfurilor din țara noastră în Rusia, prelungirea acordurilor în acest sens după 1 iulie, cât și problema transportatorilor de mărfuri, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md

Totodată, aceștia au dus negocieri în ceea ce privește livarea gazului pentru țara noastră.

În discursul său, Kozak a declarat că Rusia nu a avut cu nicio țară încă așa relații „înghețate”, cum a avut cu Moldova în ultima perioadă și speră că în timpul apropiat, cu noua conducere, situația se va îmbunătăți. De asemenea, el a a declarat că Federația Rusă este deschisă pentru noi colaborări pe toate domeniile.

La fel, vicepremierul a ținut să felicite țara pentru că a scăpat de criza politică, dar și de faptul că Vlad Plahotniuc a plecat din țară, pentru că, potrivit lui, el este cel care a influețat relațiile negative dintre cele două țări, dar și că a cauzat instabilitatea în Moldova.

„Plahotniuc a propus federalizarea Moldovei. Documentul a venit la plic. Ideea era a lui. Noi am depistat asta”, a mai adăugat Kozak, fiind întrebat în cadrul briefingului de presă.

Igor Dodon a spus că vrea să înceapă cât mai repede munca și negocierele în ceea ce privește subiectele discutate cu vicepremierul din Rusia. Șeful de stat a mai amintit că Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre de modificare a componenței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică, iar viceprim-ministrul pentru reintegrare, Vasilii Șova, a fost numit noul președinte al părţii moldoveneşti a Comisiei.

Președintele țării a anunțat că urmează să facă două vizite de lucru în curând: La Bruxelles, iar, în septembrie – în Statele Unite ale Americii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării