521
0
Kommersant: Vizita lui Kozak la Tiraspol promite să fie interesantă
521
0

În urma întâlnirilor dintre vicepremierul rus Dmitrii Kozak și autoritățile din Moldova a fost anunțată „dezghețarea la scară largă a relațiilor” dintre cele două țări, transmite Kommersant.

Foto: bunadimineataiasi.ro

„Vizita planificată pentru 25 iunie a lui Kozak în Tiraspol, de asemenea, promite să fie interesantă”, mai scrie publicația din Rusia, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Republica nerecunoscută se poziționează ca un loial „avanpost al Rusiei” în regiune. În același timp, un mare om de afaceri transnistrean, proprietarul holdingului „Șerif”, Victor Gușan, care are o influență nemărginită asupra autorităților locale, se afla în relații strânse cu Vladimir Plahotniuc.

La alegerile parlamentare din februarie, autoritățile transnistrene au contribuit la faptul ca locuitorii regiunii să voteze pentru candidații nominalizați de Plahotniuc. Astfel, oligarhul a primit două locuri suplimentare în Parlament”, scrie Kommersant.

Porivit reprezentantului lui Kozak, Ilia Djus, „principalul rezultat al întâlnirilor a fost dezghețarea pe scară largă a relațiilor bilaterale”.

Ieri, Dmitrii Kozak s-a întâlnit cu Igor Dodon. Unele dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii au fost necesitatea inițierii negocierilor cu privire la livrările gazelor naturale în RM și prelungirea acordului cu privire la exportul fără taxe pe piața rusă, pentru cinci categorii de mărfuri moldovenești.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter