main logo
1382

Kommersant: Dodon și PSRM au un concurent periculos pe flancul de stânga

Alegerile locale din Moldova au arătat că Preşedintele prorus al ţării, Igor Dodon, şi Partidul Socialiştilor au un concurent periculos pe flancul de stânga - preşedintele "Partidului Nostru" (PN), Renato Usatîi, care a câştigat din primul tur alegerile primarului la Bălţi.

Kommersant: Dodon și PSRM au un concurent periculos pe flancul de stângaFoto: infotag.md

Această opinie este adusă de publicaţia rusă "Kommersant", transmite Știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, autorul consideră că Usatîi poate folosi funcţia de primar în cel de-al doilea oraş ca mărime din ţară drept trambulină pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Candidatul PSRM, Alexandr Nesterovschi, a pierdut foarte mult în faţa lui Usatîi: 16% faţă de 65%.

Usatîi a reuşit să câştige alegerile la Bălţi, deşi canalele federale ruse, care sunt foarte populare în Republica Moldova, au comunicat, înainte de alegeri, că a el figurează în dosarul fostului colonel al MAI, Dmitri Zaharcenko, implicat în sustragerea unor sume mari din Rusia prin Moldova şi în traficul de droguri, precum şi menţine relaţii cu oligarhul fugar Plahotniuc. 

Acesta din urmă este acuzat de oamenii legii din Rusia de contrabandă de haşiş, de organizarea unei scheme privind retragerea a 37 de miliarde de ruble din Federaţia Rusă şi de tentativa de organizare a unei asasinări la comandă.

Usatîi a spus că toate suspiciunile împotriva lui sunt speculaţii electorale. El l-a acuzat pe Preşedintele Igor Dodon că ar fi stat în spatele campaniei media împotriva lui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării