main logo
409

Klaus Iohannis: România sprijină Republica Moldova în procesul de modernizare

Președintele României, Klaus Iohannis, a primit-o joi, 9 decembrie, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița.

Iohannis: România sprijină Republica Moldova în procesul de modernizareFoto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a salutat vizita prim-ministrului Natalia Gavrilița realizată în contextul dialogului politic bilateral, transmite Știri.md.

"Președintele României a evocat discuțiile recente avute cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și a reconfirmat angajamentul țării noastre de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în domenii precum energie, transporturi, societate informațională, tranziție verde, justiție, educație, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană.

Președintele Klaus Iohannis a remarcat deciziile luate de noul Guvern de la Chișinău, care transmit semnale încurajatoare și indică voința avansării unor reforme menite să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. 

Președintele României a subliniat, printre altele, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor, inclusiv românești, și ameliorarea mediului de afaceri", menționează Administrația Prezidențială de la București.

Oficialii au discutat și despre viitoarea ședință comună de Guvern, care va trebui să se concentreze asupra domeniilor și proiectelor prioritare comune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării