main logo
392

Klaus Iohannis: Relația cu Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România

„Relația cu Republica Moldova reprezintă o prioritate de prim rang pentru România și pentru mine personal”.

Iohannis: Relația cu Moldova reprezintă o prioritate pentru România

Declarația a fost făcută astăzi de președintele Klaus Iohannis, în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, eveniment la care participă și ministrul de Externe Nicu Popescu, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Iohannis a amintit că România a susținut transferul pașnic de putere care a avut loc la Chișinău la începutul lunii iunie și care a pus capăt situației de criză politică.

„La 2 iulie, am avut plăcerea de a avea, la București, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova în prima sa vizită externă de la preluarea mandatului. Am reiterat atunci, ca și acum, întreaga susținere a României și a mea personală, în condițiile angajamentului ferm al noului Guvern pentru parcursul european, pentru avansarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova. 

De asemenea, am stabilit continuarea proiectelor de cooperare, mai ales a celor de interconectare strategică, derulate de România în Republica Moldova, precum și pentru consolidarea instituțiilor Republicii Moldova”, a punctat Iohannis în discursul său de la Palatul Cotroceni.

Președintele României i-a încurajat pe diplomați să acționeze în continuare pentru a maximiza beneficiile acțiunii Uniunii Europene în Republica Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării