9 aug, 2019 13:10
568
0

Kievul, interesat de cetățenia ucraineană a liderului de la Tiraspol

9 aug, 2019 13:10
568
0

Faptul că preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, deţine paşaport ucrainean poate complica relaţiile dintre Moldova şi Ucraina, căci Chişinăul nu a acordat cetăţenie liderilor republicilor separatiste din Donbass.

Kievul, interesat de cetățenia ucraineană a liderului de la Tiraspol

O asemenea opinie a fost exprimată la postul de televiziune ucrainean ICTV de jurnalistul Iurii Maţarskii, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el s-a interesat referitor la ce anume poate lega "aşa-numitele autorităţi transnistrene cu partea coruptă a birocraţiei ucrainene", amintind că Krasnoselski "a mers deseori la Kiev şi chiar a vrut să deschidă acolo o reprezentanţă oficială a republicii nerecunoscute".

"Există multe întrebări incomode în istoria lui Krasnoselski. Cine şi pe ce bază i-a acordat paşaport? De ce vine în Ucraina? Cu cine se întâlneşte şi negociază aici? Moldova poate solicita în orice moment răspunsuri la aceste întrebări. 

Chişinăul nu găzduieşte lideri falşi ai republicilor false din Donbass, nu le acordă paşapoarte şi nu discută posibilitatea deschiderii reprezentanţelor. Regulile pentru relaţiile cu complicii ocupanţilor şi separatiştii trebuie să fie aceleaşi pentru toţi", susţine Maţarskii.

El şi-a exprimat nedumerirea şi în privinţa faptului că Krasnoselski "până nu demult se afla în căutare în Ucraina, dar dintr-un motiv misterios, a dispărut din liste cu puţin timp înainte de a fi ales preşedinte".

Potrivit jurnalistului, Rusia a folosit în repetate rânduri scenariul păstrării fostelor republici sovietice în sfera sa de influenţă, folosit în Transnistria de aproape 30 de ani, dar şi deja în Donbass.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter