main logo
2274

Kent Logsdon: Nu avem indicii că Rusia ar amenința militar R. Moldova

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a declarat că nu există indicii că Republica Moldova ar fi direct amenințată de Rusia din punct de vedere militar. Cu toate acestea, el a subliniat că pericolele "hibride" din partea Rusiei sunt reale și că Statele Unite au crescut asistența acordată armatei moldovene de la începutul războiului din Ucraina.

Kent Logsdon: Nu avem indicii că Rusia ar amenința militar R. MoldovaImagine simbol

Logsdon a afirmat că Statele Unite monitorizează cu atenție situația din Republica Moldova în contextul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei în februarie 2022 și că în prezent nu există "nicio amenințare militară aici", transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

El a adăugat că Statele Unite au împărtășit informațiile pe care le-au avut cu țările din Europa, inclusiv cu Republica Moldova, pentru a le avertiza cu privire la planurile Rusiei.

Ambasadorul american a subliniat că, după invazia rusească în Ucraina, Statele Unite și-au intensificat sprijinul pentru armata moldovenească. În cei 32 de ani de independență ai Moldovei, SUA au contribuit cu 123 de milioane de dolari, dintre care 80 de milioane au fost alocați în ultimii 2 ani.

Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO a început acum 30 de ani, dar s-a intensificat după începutul războiului din Ucraina.

„NATO nu cere sau nu încurajează țările să i se alăture. Aceasta este o decizie suverană a unei țări. Dar, în schimb, cred că acest parteneriat, care a fost atât de important atâția ani, s-a intensificat din cauza războiului teribil al Rusiei în Ucraina vecină și a oamenilor care își dau seama că este nevoie și de o armată în zilele noastre. Nu te poți baza doar pe a spune că ești neutru pentru a te proteja”, a spus ambasadorul SUA.

Citește articolul întreg pe europalibera.org.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării