main logo
702

Jurnaliști: Un acord între ACUM și PSRM ar dezamăgi susținătorii

Semnarea unui acord de lungă durată care ar presupune colaborarea și mai departe între blocul ACUM și Partidul Socialiștilor pentru a se menține la guvernare ar fi o dezamăgire pentru susținătorii ambelor forțe politice care fac parte din coaliție.

Jurnaliști: Un acord între ACUM și PSRM ar dezamăgi susținătorii

În locul semnării unui acord, exponenții de la guvernare trebuie să muncească pentru a aduce rezultate. Opiniile au fost exprimată de jurnaliștii Dorin Scobioală și Elena Pahomova în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

„Este mai logic ca cele două forțe să nu semneze un asemenea acord, dar să încerce să mențină coaliția de guvernare încă un an-un an și jumătate. Apoi să meargă la alegeri anticipate. În actuala situație, semnarea unui acord de lungă durată va fi o dezamăgire atât pentru susținătorii uneia dintre părți, cât și pentru susținătorii celeilalte”, consideră Dorin Scobioală.

În opinia jurnalistei Elena Pahomova, înțelegerea care a avut loc în luna iunie, când cele trei partide au hotărât să colaboreze pentru demontarea fostului regim, deja înseamnă un fel de acord. Potrivit ei, semnarea unui acord de lungă durată înseamnă pierdere de timp și forțe. 

„Singurul lucru care poate salva acest tandem este munca. Ei trebuie să lucreze și să furnizeze rezultate. Tot de ce avem noi nevoie și am cerut sunt condiții normale de trai, astfel ca oamenii să nu plece din țară”, spune jurnalista.

Recent, președintele Igor Dodon a anunțat că ar putea fi semnat un acord politic dintre PSRM și blocul ACUM săptămâna curentă, dacă părțile vor finaliza discuțiile pe marginea reformelor. 

Șeful statului a anunțat că acordul ar avea mai multe componente: în ceea ce privește politica internă, reforme în domeniul justiției și procuraturii, activitatea formațiunilor parlamentare. 

Prin acest acord părțile nu ar accepta traseismul politic și crearea coalițiilor cu deputații din alte fracțiuni. În document ar fi precizate mai multe detalii privind alegerile locale generale din 20 octombrie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării