main logo
11574

Jurnalista Natalia Morari va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie

Jurnalista Natalia Morari anunță că va candida independent la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Natalia Morari va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrieImagine simbol

Anunțul a fost făcut la o conferință de presă, în cadrul căreia Natalia Morari a declarat că „a greșit împreună cu cetățenii când a adus actuala putere la guvernare” și a menționat că va lupta pentru prezentul și viitorul R. Moldova, transmite Știri.md.

„Am greșit împreună cu voi și am adus la putere pe cei care azi distrug țara. Vreau să corectez această greșeală. Nu mai am zece ani pentru ca să aștept. Decizia este dictată de durerea profundă și dezamăgirea că anii trec, iar schimbările nu se văd. Schimbările sunt necesare aici și acum. Moldova înainte de toate!”, a declarat Natalia Morari.

Natalia Morari s-a născut în raionul Hâncești, la 12 ianuarie 1984, fiind fiica lui Grigore Morari și a Raisei Guțu. A absolvit Liceul Teoretic „Gaudeamus” din Chișinău, ulterior continuându-și studiile din 2002 până în 2007 la Universitatea de Stat din Moscova „Mihail Lomonosov”. Încă din studenție, Natalia Morari și-a început activitatea de jurnalist în redacția publicației ruse „Novoe Vremea”.

În timpul activității sale de ziaristă la publicația rusă, fiind cetățeană a Republicii Moldova, Natalia Morari a fost expulzată din Rusia, posibil din cauza investigațiilor sale jurnalistice care au deranjat cercurile conducătoare de la Kremlin.

În 2008-2009 a condus fondul «Think Moldova». Împreună cu alți tineri activiști a făcut parte dintre principalii organizatori ai protestelor din aprilie 2009 de la Chișinău, de după alegerile parlamentare. Motivul protestelor a fost nemulțumirea tinerilor față de rezultatul alegerilor parlamentare, în urma cărora PCRM (Partidul Comuniștilor din Republica Moldova) au obținut majoritatea. În rezultat, protestele din 7 aprilie au degenerat în dezordini în masă.

După expulzarea Nataliei din Rusia, ea s-a alăturat echipei televiziunii Publika TV. Din 2010 până în 2013, Natalia Morari a fost moderatoarea emisiunii „Fabrika”, emisiune de analiză politică la Publika TV.

Din 2013, Natalia Morari a lansat emisiunea sa de autor „Politica” la postul de televiziune TV7, aceasta bucurându-se de o audiență impresionantă. Din martie 2015 a moderat emisiunea „INTERPOL” - format de interviuri politice.

Tot la postul de televiziune TV7, Natalia Morari a fost autoarea și moderatoarea emisiunii „Candidat”. Emisiunea era o simulare a alegerilor locale, dar și a celor prezidențiale din perioada 2016-2019.

În iunie 2017, Natalia Morari a lansat postul de televiziune TV8, televiziune formată pe baza fostului post TV7 și a Asociației Obștești Media Alternativă.

La TV8, Natalia Morari a moderat și emisiunea sa de autor „Politica Nataliei Morari”, aceasta fiind difuzată până în septembrie 2021.

De menționat că alegerile pentru funcția de președinte și referendumul constituțional pentru integrarea europeană a R. Moldova vor avea loc în aceeași zi – la 20 octombrie.

Printre cei care au anunțat deja oficial că vor candida la scrutinul prezidențial se numără:

  • Maia Sandu (actuala președintă a țării);
  • Tudor Ulianovschi (ex-ministru de Externe în Guvernul Filip);
  • Andrei Năstase (fondatorul Platformei DA, ex-ministru de Interne);
  • Vlad Filat (lider PLDM);
  • Ion Chicu (lider PDCM, fost prim-ministru);
  • Alexandr Stoianoglo (ex-procuror general);
  • Irina Vlah (fostul bașcan al UTA Găgăuzia).

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării