main logo
2359

Jurnalist ucrainean: Ținem trupele la hotar cu Transnistria ca să nu existe atacuri

Dacă Maia Sandu ar ruga Kievul pentru a elibera Transnistria de armata 14, chestiunea ar putea fi examinată, afirmă jurnalistul ucrainean Dmitrii Gordon. În opinia sa, trupele țării vecine sunt ținute la hotar cu regiunea separatistă, în loc să fie trimise în zonele care ar putea fi eliberate.

Gordon: Ținem trupele la hotar cu Transnistria ca să nu existe atacuri

Jurnalistul a comentat și declarația scandaloasă, făcută anterior, precum că ar fi tras în Transnistria. În cadrul unui interviu acordat, el și-a justificat declarația din primăvara anului 2022 prin faptul că Ucraina nu își poate direcționa trupele în alte părți, deoarece ar putea exista pericole din partea armatei a 14-a, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Pe teritoriul Republicii Moldova, prietenoasă cu Ucraina, există o enclavă ilegală, numită Transnistria. Nu există un astfel de stat – Transnistria. Acolo este statul Moldova. Transnistria a apărut după ce Armata a 14-a rusă a intrat și încă mai stă acolo. Care este problema pentru Ucraina? Suntem obligați să ținem trupele la granița cu Moldova. în loc să le trimitem să elibereze regiunea Herson, Zaporoje, Donbass, Crimeea. Le ținem acolo, pentru că înțelegem că din partea așa-zisei Transnistria s-ar putea să existe mișcări spre Ucraina, făcute de către armata a 14-a Rusiei.

Dacă conducerea Republicii Moldova, dacă președintele Sandu ar face apel la Ucraina și i-ar solicita să ajute la eliberarea Moldovei de contingentul militar rusesc, cred că acest lucru ar putea fi luat în considerare și îndeplinit, deoarece corespunde intereselor naționale ale Ucrainei”, susține Gordon.

Gordon afirmă că problema transnistreană va fi soluționată când trupele ruse vor părăsi teritoriul. În același timp, el susține că „după ce armata ucraineană expulzează ocupanții de pe teritoriul Ucrainei, următorul pas este că puterea lui Putin se va încheia”, iar regiunile ocupate ale altor țări le vor reveni.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării