main logo
1970

Jurnalist ucrainean: Nu există protecția vorbitorilor de rusă, ci genocidul lor

„Nu există protecție pentru vorbitorii de limbă rusă, există genocidul lor în masă”, consideră jurnalistul ucrainean Roman Țîmbaliuc, invitat în cadrul ediției din 23 noiembrie a emisiunii „Alternativa”.

Jurnalist: Nu există protecția vorbitorilor de rusă, ci genocidul lorFoto: tv8.md

Acesta mai crede că sarcina regiunii transnistrene este „să facă Moldova parte a statului rus”, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Referindu-se la recunoașterea Rusiei ca stat sponsor al terorismului și la posibilele negocieri cu acesta, Țîmbaliuc subliniază că „au loc negocieri și cu teroriștii. Amintiți-vă de poveștile cu ostatici. Se poartă negocieri pentru a salva oameni, vieți”. 

În cazul Ucrainei, el spune că negocierile sunt posibile, iar țara sa este în favoarea lor, dar „teroriștii ruși din anumite motive presupun că negocierile vor fixa și asigura teritoriile ocupate pentru ei”. Din partea ucraineană, acest lucru este imposibil.

Vorbind despre atitudinea autorităților ruse față de Zelenski, jurnalistul precizează: „Federația Fascistă Rusă îi tratează în același mod pe Poroșenko și Zelenski. Nu le place că aceasta este alegerea poporului ucrainean, și nu un Gauleiter numit de Putin”.

În opinia sa, Ucraina luptă „cu nazismul modern, care vine de la Kremlin”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării