main logo
1908

Jurnalist, despre decizia PDM de a se retrage: Greul abia începe

Jurnalistul Nicolae Federiuc consideră că decizia Partidului Democrat de a se retrage de la guvenare este una înțeleaptă.

Jurnalist, despre decizia PDM de a se retrage: Greul abia începeFoto: IPN

Potrivit lui, se crease o situație foarte dificilă care putea exploda în orice moment și care putea avea consecințe greu de evaluat. 

Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Țara” de la postul TV Vocea Basarabiei, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Eu cred că Partidul Democrat a avut maturitatea necesară să facă un pas înapoi și să dezamorseze această „bombă”, susține Nicolae Federiuc.

În opinia sa, toată lumea trebuie să înțeleagă că a fost o etapă de confruntare foarte violentă care nu este benefică pentru societatea moldovenească, iar oamenii trebuie să aibă înțelepciunea necesară pentru evita ciocnirile. 

„Greul abia începe. Probabil vom avea parte încă de multe surprize. Noi încă nu știm, avem o ecuație cu foarte multe necunoscute în toată această conjunctură”, a menționat jurnalistul.

Valentin Dolganiuc, deputat în primul Parlament, este de părere că plecarea PDM de la guvernare este una firească. 

Despre alianța dintre PSRM și Blocul ACUM, Valentin Dolganiuc crede că „aceasta a fost formată pe baza unor înțelegeri cu Federația Rusă”.

Totodată, fostul deputat spune că pentru construirea unui stat de drept, următorul care trebuie să plece din funcție este președintele Igor Dodon. 

În opinia sa, el „este obligat să facă acest lucru pentru că există temei să i se inițieze dosare penale pentru presupusa finanțare din Federația Rusia”. Valentin Dolganiuc a mai declarat că „vizitele atât de dese ale șefului statului la Moscova se finalizează cu aducerea banilor în Republica Moldova prin coridorul verde”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării