main logo
3115

Judecătorii Curții Constituționale și-au dat demisia

Magistrații Curții Constituționale și-au anunțat demisia, in corpore.

Judecătorii Curții Constituționale și-au dat demisiaFoto: Știri.md

Anunțul a fost postat pe site-ul Curții Constituționale, după ce câteva zile în urmă a demisionat președintele CC, Mihai Poalelungi, transmite Știri.md.

„Astăzi, 26 iunie 2019, judecătorii Curții Constituționale au demisionat in corpore. Încetarea mandatului şi vacanţa funcţiilor de judecători ai Curții Constituționale vor fi anunțate autorităților competente să desemneze noii judecători. 

Domnul judecător Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte”, se arată în mesajul scris pe site-ul Curții Constituționale.

Știri.md amintește că pe 20 iunie președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi a demisionat.

Demisia a fost anunțată până la avizul Comisiei de la Veneția care menționează că în Republica Moldova nu au existat condiții de dizolvare a Parlamentului. 

Majoritatea parlamentară formată din PSRM și ACUM a acționat în limitele Constituției atunci când a instalat noul guvern condus de Maia Sandu. 

Comisia a catalogat ca fiind „fără precedent” felul în care instanța constituțională de la Chișinău a calculat când expiră termenul de trei luni oferit pentru învestirea noului guvern, după care intervin circumstanțele pentru dizolvarea Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării