main logo
1482

Judecătorii constituționali din partea Parlamentului au fost aleși

„Sperăm ca majoritatea parlamentară să respecte decizia și să voteze noii judecătorii la CC”, a scris Sîrbu.

Judecătorii constituționali din partea Parlamentului au fost aleșiFoto: Știri.md

Potrivit legii, Curtea Constituțională se compune din șase judecători, numiți pentru un mandat de șase ani. Doi magistrați sunt numiți de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii, transmite Știri.md.

„După o zi lungă și intensă am încheiat concursul la funcția de judecător la CC. După totalizare învingători sunt: Eșanu Nicolae, Grosu Vladimir, Felicitări candidaților selectați!”, a mai scris Sîrbu.

Știri.md menționează că, miercuri, 24 iulie, Comisia juridică, numiri și imunități din cadrul Parlamentului R.Moldova a desfășurat concursul pentru numirea a doi judecători ai Înaltei Curți din partea Legislativului.

Amintim că, pe 20 iunie, președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia. Pe 26 iunie, i-au urmat exemplul și ceilalți judecători de la Înalta Curte.

Totul după ce Comisia de la Veneția a constatat că instabilitatea politică din țară „a fost cauzată de acțiunea coordonată la viteza luminii a Partidului Democrat și a Curții Constituționale din 7 iunie”. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării